18 Mart Şehitler Günü Dolayısıyla Okulumuzda Tören Düzenlendi

Bugün kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anarken aynı zamanda 109 yıl önce kazanılan Çanakkale Deniz Zaferi’nin de haklı gururunu bir kez daha yaşıyoruz. Şanlı tarihimizin en büyük ve en parlak zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi, Millî Mücadele’nin de öncüsü niteliğindedir. Aziz vatanımızın her bir köşesinden gelen kahraman Mehmetçiğin vatan savunması için omuz omuza savaşarak kazandığı bu zafer, millî birliğimizi pekiştirirken işgale girişenlerin heveslerini de kursağında bırakmıştır.

Bu öyle alelade bir taarruz değil,herkesin başarılı olmak veya ölmek azmiyle harekete hazır olduğu taarruzdur, diyen  Mustafa Kemal'in önderliğinde, "Sağ kolumu kaybettim, zararı yok sol kolum var, onunla da pekâlâ iş görebilirim."diyen Kahraman Mehmet Çavuş gibi askerlerin ölmeyi düşünüp dönmeyi düşünmediği dilden dile dolaşarak destan haline gelecek bir vatan müdafaasının fitilini ateşleyen Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında, direnişleri ile bizlere ilham kaynağı olan, vatan toprağı için kan ve can veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.

Yayın: 18.03.2024 - Güncelleme: 18.03.2024 16:07 - Görüntülenme: 29